Op het golfresort Tierra del Sol op Aruba werd 26 augustus een deze paragolfer uitgereikt aan Olivier Riding, directeur van deze golfbaan. De paragolfer is geschonken door Batouwe Minder Validen Golf (BMVG). BMVG ondersteunt de Aruba Tourism Authority (ATA) bij hun inzet golf op Aruba mogelijk te maken voor mensen met een fysieke beperking.

De aanschaf van de paragolfer was mogelijk door gelden van BMVG en donateurs. Powerbasetec uit Duitsland heeft de paragolfer tegen een gereduceerd tarief geleverd. ATA is intensief bezig mogelijkheden te ontwikkelen voor golfers met een fysieke beperking. BMVG verwacht dat op Aruba deze doelgroep gelijke kansen krijgt. De doelstelling van beide organisaties is dat golfers met een fysieke beperking wereldwijd de aandacht krijgen die zij verdienen.

In Nederland vond op 20 augustus voor de tweede keer het NK voor golfers met een fysieke beperking plaats. Wederom was dit een groot succes. BMVG en ATA zetten zich gezamenlijk in deze sport op de Paralympische-agenda te krijgen.

 

 

BMVG overhandigt paragolfer aan Aruba Tourism Authority