Als voetballer van het G-team voor minder valide kinderen, had Levi Verwoert het prima naar z’n zin. Bij een open dag van golfclub Almeerderhout nodigde Berdien Stenberg Levi uit om deel te nemen aan de clinic. 

levi-verwoertTijdens het spel bemerkte hij dat golfen hem rust gaf en raakte hij enthousiast. Daarna volgden meerdere golfpartijen en besloot hij na twee jaar voetballen daarmee te stoppen en zich te concentreren op golf.

Na 2,5 jaar golfen kreeg hij last van zijn rug. Bij een doktersbezoek werd geconstateerd dat Levi twee niet volgroeide rugwervels had (enchondrosis). Vanaf dat moment moest hij 23 uur per dag een brace dragen. Monique Kalkman (paragolfster), lid van golfclub Almeerderhout en voorheen paralympisch en wereld kampioen tafeltennis en rolstoel tennisster, hoorde over de gezondheidstoestand van Levi en introduceerde hem in de wereld van Disabled golf (golfen met een beperking).

Onder begeleiding van zijn coach Tom Stam (teaching pro Almeerderhout ) en Edward de Jong (team coach bij de NGF disabled) ontwikkelde Levi zijn golfkwaliteiten. Tijdens school traint Levi 16 uur per week en gedurende schoolvakanties 24 uur per week. Deze intensieve training heeft zijn vruchten afgeworpen. Bij zijn eerste wedstrijd bij golfbaan Woold in Heusden werd hij eerste. Ook bij golfcentrum Amsteldijk in Amstelveen werd hij eerste. Op 17 juni is hij naar het EK in Tsjechië geweest. Op 20 augustus won de 17-jarige Levi de eerste prijs bij het NK voor minder valide golfers, georganiseerd op golfbaan De Batouwe in Zoelen. In september nam hij deel aan een golfwedstrijd, georganiseerd door de Dirk Kuyt Foundation en Edwin van de Sar Foundation. Tijdens een dag van de Johan Cruijff foundation introduceerde Levi vanuit de stand van het NGF, golf aan minder valide kinderen.

Zijn trotse ouders brengen hem naar trainingen en wedstrijden en genieten van zijn spel. Inmiddels heeft Levi handicap 4.9. We zullen geregeld over Levi’s prestaties horen.

Levi timmert aan de weg. De door hem behaalde NK-titel bewijst dat golf een ideale sport is voor iedereen die een beperking heeft.

Wie durft en wil deze uitdaging aangaan?

Levi Verwoert timmert aan de weg