Zaterdag 20 mei startte fris maar dat had geen invloed op de enthousiaste deelname van velen. Aan de vierde BMVG golfdag bij golfcentrum De Batouwe in Zoelen namen golfers met een fysieke beperking deel en sponsoren met hun gasten. Ook de vrijwilligers waren in grote getale aanwezig want zonder hen is een golfdag niet mogelijk. 

De BMVG golfdag was mogelijk door financiële en materiele bijdrage van diverse partijen zoals Callaway, Pizza Works, De Batouwe BV, Aruba Wine & Dine en ATA. Fijn dat het aantal sponsors dit jaar weer was toegenomen.

120 deelnemers
Totaal waren 120 deelnemers aanwezig, waarvan 33 met een fysieke beperking, verdeeld over 30 flights. Doel van deze golfdag is samen spelen in één flight en integratie door acceptatie. Ook dat is dit keer weer goed gelukt. Opvallend was dat er veel nieuwe gezichten waren bij de golfers met een fysieke beperking.

Start wedstrijd
Om 12:00 uur werd de golfwedstrijd gestart met een shotgun op de drie lussen van De Batouwe. Er werd enthousiast deelgenomen, in een prettige ambiance. Iedereen zette zijn beste beentje voor om een goed resultaat te behalen. Mooie prijzen nodigden hiertoe uit.

Rond 17:00 uur druppelden de eerste flights, moe en voldaan binnen, de laatste flights om 18:00 uur. Tijd voor een drankje met live Arubaanse muziek op de achtergrond. Ondertussen controleerde de wedstrijdleiding de uitslagen op juistheid.

Race simulator
De hele dag was er de mogelijkheid in de F1 race simulator plaats te nemen voor € 10. De simulator was beschikbaar gesteld door Carwellness Tiel. Je kon racen op het circuit van Barcelona en dat deden velen. De opbrengst kwam ten goede aan BMVG.

De Waal Autogroep zette net als vorig jaar op 2 holes een hole-in-one auto neer. Alleen de eerste die een hole-in one sloeg mocht zich de gelukkige eigenaar van de auto noemen maar dat is helaas niet gelukt.

International Tennis Hall of Fame 2017

Net voor de prijsuitreiking werd Monique Kalkman, voormalige paralympische- en wereldkampioene wheelchair tennis, in het zonnetje gezet. Op 23 januari werd zij benoemd tot “Recent Player Category for Wheelchair Tennis”,  vanwege een indrukwekkende internationale carrière op het hoogste niveau, dat werd gekenmerkt door integriteit, sportiviteit en karakter. Zij is opgenomen in de “International Tennis Hall of Fame 2017”. Het bestuur van BMVB wilde dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en overhandigde Monique een bloemetje.

Prijsuitreiking
Om 19:30 uur verzamelde iedereen zich op het terras voor de prijsuitreiking door Mark Tempelman en Mieke Koeman.

 

De prijzen werden verdeeld over de volgende categorieën:

Wedstrijd spelers disabled golfers

1e prijs: een golfshirt van Joost Luiten + een doos golfballen van Callaway. Winnaar Frans Harmsen.

2e prijs: een paraplu + een cap van Joost Luiten. Winnaar Jurjen Engelsman.

3e prijs: een cap van Callaway. Winnaar Roel van Iersel.

Wedstrijd Paragolfer:

1e prijs: een sculptuur van Design8 in 3D geprint, die als wisselbeker werd uitgereikt + een doos ballen +

een cap van Callaway. Winnaar Jurgen Boon.

2e prijs: een paraplu + een cap van Joost Luiten. Winnaar: Leon Kneepkens.

3e prijs:  een cap van Callaway. Winnaar: Richard Kluwen.

Overall prijs voor alle categorieën

1e Prijs: een wisselbeker gemaakt door Renee Casparie waarvan de voet door Van Luyn Natuursteen is gemaakt en de glazen stolp door Uyen Glas + golftas + een cap van Callaway. Winnaar: Marno Roembeek.

2e Prijs: een shoebag + een doos ballen. Winnaar: Ria van der Wens.

3e Prijs: een cap van Callaway. Winnaar: José Eggink.

Specials

Longest Dames Peren 1: een doos golfballen. Winnaar: Ilse op ’t Veld.

Longest Dames Kersen 1: een doos golfballen: Ria van der Wens.

Longest Heren Peren 1: een doos golfballen. Winnaar: Coen Rosengarten.

Longest Heren Kersen 1: een doos golfballen. Winnaar: Crijn Mol.

Filmverslag Aruba reis

Vorig jaar werden bij de 3e BMVG golfdag door de Aruba Tourism Authority (ATA) Martijn Wijsman, Marcella Neggers, Leon Kneepkens  en Netty Kuipers met hun partners uitgenodigd om de golfbanen op Aruba te testen op hun toegankelijkheid voor disabled golfers. Tijdens de 4de BMVG golfdag werd een video van deze reis getoond. [Klik hier om de video te bekijken.]

Promotie Golfreis naar Aruba
Jaap Ellis van ATA heeft dit jaar Frans Harmsen en Jurgen Boon gevraagd om mee te doen aan een disabled toernooi op Aruba. Het doel van de deelname aan het toernooi is het promoten van de golfsport voor mensen met een fysieke beperking op Aruba. Voor dit doel willen Frans en Jurgen heel graag hun kennis en ervaring inzetten om zodoende bij te dragen aan de ontwikkeling van deze sport in het Caribisch gebied.

De BMVG golfdag werd afgesloten met een barbecue waarbij heerlijk vlees en vis werd bereid, aangevuld met lekkere salades. Het was weer een geweldige golfdag.

BMVG Golfdag – 20 mei 2017