The Dutch, een initiatief van de golfprofessionals van Made in Scotland, vindt het erg belangrijk om alle vormen van topgolf, van amateur tot professional, van junior tot senior en van valide tot mindervalide, te ondersteunen.

BMVG (Batouwe Minder Validen Golf) is een landelijke stichting die zich tot doel heeft gesteld golfbanen toegankelijk te maken voor disabled golfers en daarvoor o.a. hulpmiddelen (Paragolfers) verstrekt, trainingen faciliteert, golfdagen organiseert en fondsen werft.

The Dutch is onder meer om die reden een samenwerking aangegaan met de BMVG.

Naast het beschikbaar stellen van trainingsfaciliteiten heeft The Dutch de wens uitgesproken om gastheer te mogen zijn van een toptoernooi.

Voor dat doel hebben beide partijen gekeken naar het NK voor mindervalide golfers in 2018. Bij de uitwerking daarvan is vastgesteld dat The Dutch helaas niet kan garanderen dat een dergelijk belangrijk toernooi doorgang kan vinden. Al na enkele dagen met regen zou vanwege de extra voorzieningen het NK niet gespeeld kunnen worden om de speciale grassoort die is gebruikt op The Dutch te beschermen.

Zowel The Dutch als de BMVG en de NGF vinden een dergelijke vergrootte kans op een mogelijke afgelasting voor zowel de golfers en hun sponsors ongewenst. Besloten is dan ook om het NK voor mindervalide golfers in 2018 niet op The Dutch te organiseren. The Dutch en de BMVG betreuren dit enorm maar richten zich vol energie op een verdere uitbouw van de samenwerking.

The Dutch, NGF en BMVG