Zaterdag 13 juli was een dag waar veel golfers van dromen. Golfen op één van de beste banen van Nederland, wie wil dat nou niet. De ATA (Aruba Tourism Authority) nodigde via de BMVG (Bevordering MinderValiden Golf) zeven disabled golfers uit om een flight te lopen op de Dutch.

Elton Barbour verwelkomde namens de ATA de golfers. Er werd koffie gedronken en bijgepraat. Mark Tempelman bedankte namens de BMVG voor de bijzondere mogelijkheid die geboden is na de teleurstelling van 20 juni jl.

Er werd gespeeld volgens de Stablefort puntentelling. Het ging dit keer niet om de prijzen maar om de eer.

In totaal waren er drie flights via de BMVG in de baan. Wat even wennen was, was het tempo waarin gespeeld werd. Een mindervalide golfer is minder snel in de baan maar van veel oponthoud voor anderen was geen sprake. Er werd door iedereen een tandje bijgezet.

Het was de hele dag schitterend weer op een enkele fikse regenbui na. Zelfs dat mocht het plezier niet drukken. “We zijn wel mindervalide maar niet van suiker hoor!”

De mindervalide golfers vonden het bijzonder om op zo’n hoogwaardige baan te spelen. “Het niveau van de disabled golfers zou zeker omhoog gaan als we vaker op the Dutch zouden kunnen spelen”, “Het is een baan met veel uitdagingen door al het water en de bunkers”, waren de reactie van de golfers.

Maar ook de woorden: “Wat een ervaring” en “geweldig”, kwamen voorbij.

Na de 18 holes was iedereen een ervaring rijker en werd er onder het genot van een hapje en een drankje, aangeboden door Stichting Heartbeat, nagepraat over deze bijzondere dag.

Disabled Golfers go Dutch