Mijn naam is Jurjen Engelsman. Ik ben geboren op 6 juli 1974  geboren met een beperking aan zijn rechteronderbeen. Toen ik 6 jaar was is mijn vergroeide rechtervoet geamputeerd. Door mijn geboorteafwijking ben in aanraking gekomen met zwemmen en waterpolo. Na het behalen van mijn HAVO  opleiding ging ik studeren aan de Hoge School voor Economische studies (HES Rotterdam).  Vanaf 1995  tot 2001 was ik lid van het Nederlands paralympisch zwemselectie. Als zwemmer heb ik meegedaan aan de Paralympische Spelen in Atlanta 1996 en Sydney  2000.

Na mijn sportcarrière  ben ik gaan werken in de sportsector. Op dit moment werkt ik als projectcoördinator voor de Gelderse Sport Federatie. Mijn doel is nu om andere mensen te motiveren en te inspireren te gaan sporten. In het aangepast sporten merk ik soms dat mensen een duwtje nodig hebben om de drempel over te gaan.

Na het zwemmen heb ik in golf een nieuwe passie gevonden.  De BMVG was een van de eerste organisaties in Nederland die het golfen voor mensen met een beperking een kans gaf zich verder te ontwikkelen. De laatste jaren met steeds meer concrete resultaten. Mooie ontwikkelingen die ik van harte ondersteun en waar ik de BMVG graag in wil ondersteunen. 

Even voorstellen: Jurjen Engelsman