Mijn naam is Eelco van Doornspeek, 57 jaar en woonachtig in het prachtige Amerongen samen met mijn gezin.

Een jaar of 3 geleden heb ik, voor het eerst, meegewerkt als vrijwilliger aan de BMVG dag. Het was een bijzondere ervaring om mindervaliden met zoveel passie en plezier te zien golfen.

Het jaar daarna had ik de eer om een mindervalide in de baan te ondersteunen tijdens de wedstrijd. Dat was heel confronterend voor mij als ‘gezonde’ sporter. Alle vanzelfsprekendheid valt weg en ik kon me, een klein beetje, inleven in het gevoel van ‘fysiek’ beperkt zijn.

Maar het meeste is me bijgebleven het enorme plezier en dankbaarheid die me ten deel viel. Onvergetelijk, en een bron voor mij om me meer in te willen zetten om het mindervalidengolf verder te ondersteunen. Ik wil graag meewerken aan het verder toegankelijk maken van de golfsport voor mindervaliden. Opvallend dat in elke andere sport de gehandicapten-tak een volwaardige positie heeft.  Binnen de golfsport mag het nog meer op de agenda komen.

De BMVG zet zich al jaren hiervoor in, en ik ben blij dat ik mee mag helpen om de toegankelijkheid verder te vergroten naast het mogelijk maken van de wedstrijdsport.

Even voorstellen: Eelco Doornspeek