BMVG ziet haar inspanningen voor de ontwikkeling van disabled golf beloond met intensieve samenwerking met The Dutch. De BMVG is een organisatie die zich sinds 2014 vanuit de Betuwe, met veel energie inzet voor het stimuleren van disabled golf in Nederland.

Naast haar activiteiten op Golfcentrum de Batouwe in Tiel zal nu ook The Dutch zich in gaan zetten om disabled golf in Nederland verder te ontwikkelen.

Wij zijn erg blij met deze samenwerking en zien hierin een brede herkenning voor ons werk en de behoefte om disabled golf in Nederland verder te ondersteunen in haar ontwikkeling”, zegt Mark Tempelman, één van de oprichters van BMVG.

Wedstrijden en clinics

BMVG organiseert op golfcentrum De Batouwe verschillende wedstrijden en clinics op nationaal niveau. Ook worden er gratis clinics georganiseerd voor deze doelgroep. Deze worden mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van zowel BMVG als de golfpro’s van de Batouwe, Martijn van Eijk en Rob Siereveld. Beiden geven aan er trots op te zijn dat in de afgelopen jaren tientallen mensen gebruik hebben gemaakt van deze clinics.

Binnen het netwerk van disabled golf in Nederland zet BMVG zich actief in om ook binnen andere provincies soortgelijke voorzieningen en faciliteiten op golfbanen te realiseren. En met succes. De verwachting is dat in 2020 in alle provincies wedstrijden georganiseerd gaan worden voor disabled golfers.

The Dutch | Topsportbegeleiding

Vanaf 2020 zal The Dutch de nationale disabled golfselectie minimaal 3 jaar gaan helpen met hun kennis en ervaring. Hiermee ondersteunt The Dutch BMVG in het bevorderen van de disabled golfsport in Nederland. De bondscoach kan met haar team gebruik gaan maken van de uitgebreide oefenfaciliteiten en de golfpro’s van de Golfacademy. The Dutch ziet het als een belangrijk onderdeel van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om deze activiteiten te ondersteunen.

Wereldranglijstpunten

BMVG en The Dutch gaan zowel op 18 als 19 juli 2020 onder de naam TopGolf4Disabled jaarlijks terugkerende wedstrijden organiseren op The Dutch – in de categorie ‘Strokeplay’-.waar punten zijn te behalen om Nederlandse disabled golfers een plaats op wereldranglijst te laten bemachtigen. Deze World Ranking voor Disabled Golf (WR4GD) is in 2019 wereldwijd geïntroduceerd en door dit initiatief ook in Nederland nu mogelijk. BMVG en De Batouwe zullen op 9 mei 2020 onder de naam Gelders Disabled Open een wedstrijd organiseren voor de categorie ‘Stableford’. Dit is de bekende BMVG golfdag

Jaarlijkse charity wedstrijd

Door haar samenwerking met The Dutch wordt BMVG de mogelijkheid geboden om op 11 juli 2020 met haar relaties, leden en sponsoren op The Dutch een charity wedstrijd te organiseren om hiermee haar doelstellingen te ondersteunen. BMVG heeft naast het verstrekken van hulpmiddelen en trainingen ook de ambitieuze doelstelling om in de toekomst het Europees Kampioenschap disabled golf in samenwerking met de NGF en European Disabled Golf Association te gaan organiseren.

Onze passie

BMVG wil zich duurzaam inzetten om mensen die in welke situatie dan ook mindervalide zijn geworden meer mogelijkheden bieden. In veel gevallen zijn mensen hierdoor minder mobiel geworden en raken soms zelfs in een isolement. BMVG ziet het als haar missie om deze mensen via golf weer te laten participeren en daarmee hun eigenwaarde en zelfvertrouwen te laten groeien. Je hoeft geen 18 holes te spelen om van golf te kunnen genieten. Validen mogen en kunnen mindervalide best helpen in onze inclusieve samenleving en dus ook om te kunnen sporten met de vreugde die zij zelf ook aan die sport beleven.

BMVG nodigt revalidatiecentra uit om de voordelen van golf actief aan te bevelen onder haar klanten. Uit ervaring weten wij hoeveel plezier mensen aan disabled golf beleven, vaak omdat ze vooraf denken dat het voor mindervaliden toch niet mogelijk is om van sport te kunnen genieten.

Meedoen met BMVG

Wilt u(w) bedrijf een golfdag met disabled golfers ervaren samen met uw klanten door op 9 mei 2020 (De Batouwe) of 11 juli 2020 (The Dutch) mee te spelen of wilt u BMVG op één af andere wijze ondersteunen gelieve contact op te nemen met secretariaat@bmvg.nl. BMVG zal u in dat geval van nadere informatie voorzien.

Wilt u als disabled golfer meespelen op 9 mei 2020 dan verwijzen wij u naar het inschrijfformulier op onze website www.bmvg.nlDisabled spelers met een maximale handicap van 18.4 zullen voor 11 juli 2020 persoonlijk worden uitgenodigd door de BMVG.

BMVG geeft haar toevoeging graag weer in onderstaand schema.